Slovácký dvůr – škola v přírodě

Květen 20th, 2016 | Posted by Irena Šichová in Aktuality

Naši školáci 2. – 4. ročníku vyrazili v týdnu od 16. do 20. května na školu v přírodě do Ostrožské Nové Vsi na Slovácký dvůr. Celý pobyt se nesl v duchu Kempu netradičních sportů. Nejprve jsme navštívili areál oddílu kanoistiky TJ ONV, trenéři oddílu nás ochotně provedli loděnicí, seznámili nás s činností oddílu, názorně objasnili plavbu na kanoi či na kajaku a způsoby pádlování. Viděli jsme i první vyplutí začátečníků, při kterém došlo i k “cvaknutí” a zmáčenému kamarádovi jsme rádi pomohli z vody ven.

V dalších dnech jsme se vydali na pěší tůru do leteckého muzea, také jsme zdolávali horolezeckou stěnu, vyzkoušeli jsme jízdu na kole v boulích pantreku, prolezli jsme lanovou pyramidu, zhoupli jsme se na dětské lanovce, překonávali jsme úseky na chůdách, odpalovali jsme míčky do jamek v drahách minigolfu, zápasili jsme v dekomlatu, proběhli jsme se při fáborkovém závodu. Pro děti jsme zajistili trénink sofbalu trenéry softbalového teamu Snails Kunovice. 

A protože všechny tyto sporty probíhaly v přírodě, doplnili jsme náš pobyt ekologickými výukovými programy. O životě obojživelníků jsme besedovali při programu Žabí kvákání. Druhý  program se uskutečnil při celodenním výletu na téma Plavba do lužního lesa. Vlakem a z důvodu výluky i náhradní autobusovou dopravou jsme přejeli do Vnorov, odtud jsme se plavbou po Baťově kanále přeplavili do lužního lesa. Tam proběhla dvouhodinová vycházka s výkladem a praktickým pozorováním rostlin a živočichů. Při zpáteční cestě jsme ještě zvládli navštívit hvězdárnu ve Veselí nad Moravou, ve které jsme obdivovali hvězdářskou kopuli s dalekohledem a seznámili se s planetami sluneční soustavy.

Jako každý správný pobyt i ten náš byl zakončen táborákem, ale i noční stezkou odvahy, kterou všichni zvládli na výbornou. Děkujeme všem, kteří se podíleli na tom, aby se tento náš Kemp netradičních sportů mohl uskutečnit!

   

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.