Ten umí to a ten zas tohle … – závěr celoročního projektu

Červen 27th, 2018 | Posted by Irena Šichová in Aktuality

Právě prožíváme poslední dny školního roku 2017/2018, jsou to pro nás také dny ukončení našeho školního celoročního projektu zaměřeného na práci a lidskou činnost.

Naší snahou bylo motivovat děti k práci, formovat jejich vztah k práci, tak aby si vážily práce své i práce lidí kolem sebe.

V rámci našeho projektu jsme navštívili několik zajímavých míst a obohatili jsme se o nové zkušenosti. Mohli jsme vidět, jak se šijí boty, jak se v pekárně pečou bochníky chleba a různé druhy pečiva. Na statku jsme přemýšleli, jak dlouhou cestu musí mléko od podojení kravičky urazit až na náš stůl. Na vlastní oči jsme se přesvědčili, jak putuje teplo z teplárny do lidských domovů. Ve sklárnách bylo úžasné vidět proces výroby skla od založení sklářského kmene až po hotový, křehký, skleněný výrobek. Při exkurzi do nemocnice jsme zaujatě sledovali složitou práci zdravotníků v oblasti hygieny, mikrobiologie a zejména dárcovství krve. Také jsme zavítali do filmových ateliérů a v rámci výtvarné dílny jsme se mohli stát animátory vlastní tvorby.

Nezapomeneme na exkurzi do VIDA – science centra v Brně, kde jsme se na malou chvíli proměnili v alchymisty, abychom během zajímavých pokusů zjišťovali změny a vlastnosti skupenství látek.

No, a nakonec na našem školním výletě ve Velkých Losinách jsme viděli ruční papírnu, renezanční zámek a druhý den výletu jeden ze sedmi divů naší republiky – unikátní přepouštěcí elektrárnu Dlouhé Stráně.

Práce nás provází celý život a je jen dobře, že naše děti vidí, jak důležitou, těžkou a složitou práci vykonáváme my dospělí.

Rodičům, kteří nám umožnili navštívit svá pracoviště, moc děkujeme. 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.