Ekosoutěž – slavnostní vyhlášení

Červen 7th, 2019 | Posted by Irena Šichová in Aktuality

Slavnostní vyhlášení Ekosoutěže pořádané Sběrnými surovinami Uherské Hradiště bylo naplánováno na 7. 6. 2019 v Areálu jízdy králů v Kunovicích. Letošního ročníku soutěže se zúčastnilo 29 základních a mateřských škol. Sběr probíhal od začátku září 2018 do konce května 2019. Díky této soutěži si školáci upevňovali povědomí o nutnosti recyklace odpadu.

Do Kunovic jsme vyslali šest nejúspěšnějších sběračů z naší školy. Děti si užily soutěžní dopoledne, dostaly kartičku BINGO, kterou postupně vyplňovaly plněním úkolů. Například soutěžily ve stavění věží z víček od PET lahví, shazovaly plechovky, vyplňovaly pracovní listy s ekologickou tématikou a plno dalšího. Za vyplněné BINGO na ně čekala odměna, děti si mohly vybrat z několika dárkových předmětů, které pro ně byly na místě připraveny.

Před polednem proběhlo vyhlášení. K naší radosti zazněla zpráva, že patříme mezi oceňované výherce. V kategorii sběr papíru v průměru na žáka jsme v soutěži získali druhé místo a jako odměnu jsme obdrželi dárkový balíček a 4 000 Kč. Výsledný přepočet  našeho školního sběru byl totiž 316 kg v průměru na žáka. Za tento vynikající výsledek děkujeme nejenom všem žákům školy, ale i jejich rodičům, kteří jim s přípravou sběru papíru pomáhali.

Ekosoutěž - diplom 2018-2019

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.