Orient v Kněžpoli aneb jeden titul nestačí

Červen 20th, 2017 | Posted by Irena Šichová in Aktuality

Drazí spoluobčané, dovolte mi se s Vámi podělit s letošními výsledky našeho snažení na poli orientálního tance. Jako každý rok, i letos, jsme se zúčastnili mnoha soutěží. Musíme se pochlubit, že to byl pro nás opět velmi úspěšný rok a do Kněžpole jsme přivezli spoustu pohárů, které jsou po novu k vidění v místní kavárně.

V letošním roce jsme tancovali opět ve třech skupinkách Yallinečky, Yallinky a Yalla. Dohromady k dnešnímu dni to činí 36 děvčat různého věku od 5 do 14 let.

Nejmenší děvčátka v letošním roce nacvičila choreografii s názvem Pate Pate, což byl hawajský tanec, jehož část byla k vidění na školním plese. S děvčaty jsme vyrazili na jejich první soutěž, kterou bylo Světlo orientu-krajské kolo v Uh.Ostrohu. Na této soutěži vybojovala krásné 2. místo a postup do národního kola, kde se také umístila na bedně, a to na krásném 3. místě. Myslím si, že pro ně to byl velký zážitek a krásný vstup do soutěžního světa.

Druhá skupina Yallinky se už účastnila více soutěží. Jako první byla soutěž Tancer Cup Zlín, na které si se svou choreografií Dance of Sakura – tanec s hedvábnými vějíři- vytancovali nádherné 2. místo. Následovalo Světlo orientu, kde vybojovali opět 2. místo a postup do národního kola. Na prvního máje jsme vyrazili do Bohumína na soutěž Czech Dance Master – zemské kolo. Odtud si naše Yallinky přivezly post nejvyšší a to zlatou medaili a postup na Mistrovství ČR do Prahy. Následovala malá pauza a 21. 5. vypuklo národní kolo Světlo orientu. V obrovské konkurenci 11 teamů vybojovali úžasné 3. místo. Jako poslední soutěž byla nejkrásnější, největší a taky nejtěžší, Czech Dance Master grand finále – mistrovství ČR v Praze. Soutěž byla náročná, bylo šílené vedro, skupinka nebyla kompletní, chyběly nám tři tanečnice. Několik minut před nástupem proběhlo ještě pár změn a úprav choreografie a holky mohly jít na plac. Holky bojovaly, jak nejlépe dovedly, a

jejich snaha byla oceněna a do naší malé vesničky i ony poprvé přivezly 1. místo a titul nejcennější titul mistryň ČR v dětské kategorii.

A už se dostávám k našim největším děvčatům, a to jsou holky ze skupiny Yalla. Můžu říct, že to jsou skvělé holky, s kterými je radost pracovat. Některé z nich se tomuto koníčku věnují již 8 let a stále je to baví, jako na začátku. V letošním roce oslňovaly choreografií GODESSES OF ORCHIDS, tancovaly s isis křídly a hedvábnými vějíři. Sezonu jsme zahájili mezinárodní soutěží Orientálny Liptov, která se konala v Liptovském Hrádku na Slovensku. Konkurence v juniorské kategorii byla velmi vyrovnaná, ale i tak se holky konkurence nelekly a vytancovaly si krásné 2. místo. Pak se společně s Yallinkama účastnily Tancer Cupu ve Zlíně, kde vybojovaly i přes malé potíže 2. místo. Následovalo krajské kolo Světlo Orientu, kde i přesto, že nebyly kompletní, vytancovaly příčku nejvyšší a to zlatou medaili a postup do národního kola. 1. května následovala soutěž v Bohumíně, zemské kolo Czech Dance Master, ze které si holky přivezly opět 1. místo a jako Yallinky postup na Mistrovství ČR do Prahy. 21. 5. proběhlo národní kolo Světlo Orientu, kde bojovaly všechny tři naše skupinky. Ve IlI.kategorii i naše holky z Yally. Boj to byl těžký, konkurence vyrovnaná a napětí při vyhlašování obrovské. Postupně se vyhlašovalo všech 11 míst od konce, stále nepadlo naše jméno. Při vyhlašování 2. místa jsme už ani nedýchali. Druhé taky nejsme, všechny holky skáčou a brečí radostí, máme 1. místo!!!! Za týden jsme plné nadšení z předchozích úspěchů vyrazili do Prahy na Czech Dance Master grand finále. V úporném vedru zvládly holky odtancovat snad svůj nejlepší výkon a tentokrát i v kompletním složení. Boj mezi juniorkami byl těžký, ale naše Yalla už po třetí mohla slavit, obsadila příčku nejvyšší a do Kněžpole přivezla třetí titul mistryň ČR v juniorské kategorii. Slzy štěstí se všem kutálely o tvářích. Byl to nádherný zážitek, dva tituly mistrů v jednom dni.

Co dodat na závěr. Myslím si, že toto byla zatím naše nejlepší sezona a doufám, že jich ještě pár bude. Chtěla bych za mě a za všechny rodiče moc poděkovat své dceři Danielce, která má na těchto úspěších podíl největší. Veškeré choreografie, i přes své náročné studium, jsou jejím dílem a je naprosto neuvěřitelné, že už po dobu 7 let se umísťují na předních příčkách všech soutěží!!!! Taky bych ráda poděkovala touto cestou obci a škole za finanční podporu a prostory, které nám bezplatně poskytují k našemu trénování. Dík patří také obětavým rodičům, kteří nás na soutěžích doprovází a vytváří skvělou fanouškovskou atmosféru, která holky tlačí kupředu. Díky vám všem a hlavně našim hvězdám tanečnicím, že jsme mohli prožít opět tak úspěšný taneční rok.  ROMANA VALOVÁ

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.