Základní opatření školy k prevenci šíření (nejen) onemocnění koronavirem

Březen 8th, 2020 | Posted by Irena Šichová in Aktuality

Vážení rodiče,

vzhledem k šíření nákazy COVID-19 Vás chceme seznámit s opatřeními, která přijala naše škola.

O aktuálním vývoji situace se informujeme na webových stránkách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstva zdravotnictví, Ministerstva zahraničních věcí, Státního zdravotního ústavu a Zlínského kraje – informačního portálu Zkola. Jsme také v pravidelném kontaktu s Krajskou hygienickou stanicí Zlínského kraje. Respektujeme všechna doporučení a pokyny těchto organizací.

Na základě informací získaných od výše uvedených institucí nebude naše škola v současné době přerušovat výuku.

Děti mateřské školy, žáci základní školy a účastníci školní družiny budou v nejbližším termínu pedagogickými pracovníky poučeni o základních opatřeních k prevenci šíření (nejen) onemocnění koronavirem. Jedná se především o časté mytí rukou a správnou techniku mytí, používání antibakteriálního mýdla či gelu, které jsou rozmístěny na umyvadlech v učebnách a na WC. Dále je vhodné se vyhýbat úzkému kontaktu (do 2 m) s osobami, které mají zjevné příznaky respirační infekce.

V případě, že Vaše dítě má příznaky i mírné respirační infekce, vše konzultujte s ošetřujícím lékařem a postupujte dle jeho pokynů. Totéž platí i pro všechny členy úzké rodiny.

Vývoj situace budeme dále sledovat a v případě potřeby Vás budeme informovat.

 

V Kněžpoli, dne 8.3.2020

Mgr. Irena Šichová, ředitelka školy

Opatření ředitelky školy 2020 03 08

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.