Orientální tanec

Červen 21st, 2014 | Posted by Irena Šichová in Aktuality

Taneční sezona skončila s obrovským úspěchem.

Vážení spoluobčané a příznivci tance. Dovolte, abych Vás seznámila s letošními úspěchy našich malých

tanečnic. V letošním tanečním roce 2013-2014 se naše skupinky opět rozrostly. Tancujeme ve dvou skupinkách.

V první skupině YALLA je stále 9 tanečnic a druhá skupinka začátečnic Yallinky se nám rozrostla na počet 13ti tanečnic. Zájem je obrovský, což nás velice těší, a abychom se mohli děvčatům věnovat pořádně, tak budou v příštím roce skupinky 3.

V letošním roce se holky zúčastnily mnoha soutěží po celé republice. Yalla soutěžila s choreografií Icarus, což byl tanec s hedvábným šátkem, a Yallinky s choreografií Saidy-tanec s hůlkou. Jako první soutěž v březnu bylo regionální kolo Dance life tour v Olomouci. Taneční skupina YALLA se umístila na 1.místě a postoupila do zemského kola.

Druhou v pořadí byla soutěž Tancer cup Zlín. Této soutěže se účastnily obě skupinky. Yalla opět zazářila a v dost nabité kategorii se umístila opět na 1.místě. Jelikož došlo ke slučování věkových kategorií se naše malé Yallinky umístily na 7.místě.

V dubnu se děvčátka obou skupin účastnila Přehlídky podiových skladeb v Bílovicích. Yalla na tomto klání sklidila krásné 2.. O dva dny později jsme vyrazily na zemské kolo Dance life tour v Přerově. Jednalo se o mistrovství Moravy. Yalla opět všem vyrazila dech svým krásným tancem a umístila se na 1.místě a měla v kapse postup na mistrovství ČR do Tábora.

Začátkem května proběhlo semifinálové kolo Děti fitness aneb sportem proti drogám ve Vnorovech. Yalla opět získala 1.místo a Yallinky 3.místo. Postoupily do finálového kola v Praze. Další týden v květnu následovalo semifinálové kolo, podle nás nejkrásnější soutěže v orientálních tancích pro děti, Světlo orientu v Uh.Ostrohu.

Konkurence byla obrovská. V první kategorii, kde startovala skupina Yallinky bylo 11 skupinek. Yallinky zapracovaly na choreografii a na soutěži nás překvapily krásným 2. místem a postupem do národního kola. Yalla startovala v kategorii druhé,kde bylo 13 konkurenčních teamů. Bylo to náročné a skupiny svým výkonem vyrovnané, konkurence velká, ale děvčata se nelekla a opět se umístila s plným počtem bodů na 1.místě.

Dál už nás čekala jen finálová kola. Jako první bylo finálové kolo Děti fitness aneb sportem proti drogám v Praze.

Letošní kolo se konalo v prostorách krásné Lucerny. Atmosféra byla úžasná, účast dětí obrovská (4000 účinkujících)a jelikož jsme jeli tak daleko, tak jsme samozřejmě nechtěli dojet s prázdnou a děvčátka z Yally přivezla krásné druhé místo.

Dalším finálovým kolem bylo Mistrovství ČR Belly dance v Táboře-1.6.2014 na Den dětí. Této soutěže jsme se se skupinou Yalla účastnili  poprvé. Ani jsme nečekali žádné úspěchy a nakonec to byl náš největší úspěch celé sezony. Děvčátka z malé vesničky někde na Moravě se umístila na 1.místě a stala mistryněmi České republiky pro rok 2014….jsme na ně obrovsky pyšné.

Posledním kláním bylo Národní kolo Světlo orientu v Uh.Ostrohu, na kterém byla spousta skvělých skupin z celé republiky, finalistů z různých krajů . V každé kategorii bylo 8 účastníků a soutěže se účastnily obě naše kněžpolské skupiny Yalla i Yallinky. Děvčátka to odtancovala naprosto bravurně a s napětím jsme čekali na vyhlášení výsledků. Napětí se dalo krájet.,nervy byly napjaté jako struny. V první kategorii, těch nejmenších se skupina Yallinky umístila na krásném 3.místě….vůbec jsme nic takového nečekali,takže to byl obrovský šok, který následovaly slzy štěstí. Další se vyhlašovala kategorie druhá, děvčata 8,5-11,5let, ve které jsme měli naše želízka v ohni Yallu. Konkurence byla opravdu veliká, děvčátka byla při vyhlašování dost nervozní. Třetí místo…nic, druhé místo opět nic…už bylo na jejich tvářích vidět obrovské zklamání,když v tom se vyhlásilo první místo YALLA ZŠ A MŠ KNĚŽPOLE. Následoval obrovský řev, děvčátka skákala radostí společně s náma.

Nádherný konec letošní taneční sezony. Jsme obrovitánsky šťastné, jak skvělé máme v Kněžpoli tanečnice a jsem moc ráda,že jsem se touto formou mohla s Vámi  o naše zážitky podělit. Také bych chtěla moc poděkovat všem co nám fandili, obecnímu úřadu za poskytnutí prostor pro tréninky a finanční dotaci,kterou použijeme v příští sezoně a základní škole za finanční podporu. Dále rodičům za to, že nás na každé soutěži v hojném počtu doprovázeli a fandili. Největší dík ale patří trenérce a choreografce Daniele Valové, bez ní by neexistoval kroužek a ani velké úspěchy.    Všem moc děkuji.

Romana Valová

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.