Ovoce a zelenina do škol

Květen 5th, 2016 | Posted by Irena Šichová in Aktuality

Také v letošním školním roce  jsme jako součást projektu “Ovoce a zelenina do škol”využili nabídku doprovodných opatření v podobě zeleninových košů.

Nárok na dotované ovoce a zeleninu mají zcela zdarma všichni žáci prvního stupně základních škol.

Cílem tohoto projektu je mj. zvýšit oblibu produktů z ovoce a zeleniny, přispět k trvalému zvýšení spotřeby ovoce a zeleniny, vytvořit stravovací návyk ve výživě dětí,  zlepšit zdravotního stav mladé populace, bojovat proti epidemii dětské obezity a zvrátit klesající spotřebu ovoce a zeleniny.

Podpora je poskytována na:

* čerstvé ovoce a zeleninu

* balené čerstvé ovoce a zeleninu (např. upravené krájením nebo strouháním), pokud neobsahují přidaný cukr, sůl, tuky a sladidla

* balené ovocné a zeleninové šťávy a ovocné protlaky pokud neobsahují přidaný cukr, sůl, tuky, sladidla a konzervanty, avšak jejich podíl může činit nejvýše 25% celkového počtu dodaných produktů

Výběr ovoce a zeleniny by měl být co nejpestřejší, přičemž by měly být upřednostňovány druhy ovoce a zeleniny našeho klimatického pásma, nejlépe místní produkce. Exotické ovoce lze dodávat pro zpestření a rozšíření znalostí. Podíl produktů pocházející ze zemí mimo Evropskou unii v průběhu příslušného školního roku může činit nejvýše 10% celkového počtu produktů dodávaných do základních škol, v rámci projektu Ovoce a zelenina do škol.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.