Školní výlet

Květen 30th, 2017 | Posted by Irena Šichová in Aktuality

Školní výlet z pera žáků.

V pondělí, brzy ráno, jsme vyrazili na dvoudenní výlet do Jeseníků. Asi po čtyřhodinové cestě jsme dorazili na chatu Návrší. Připravili jsme se na výšlap. Nejdříve jsme si odložili zavazadla do chaty, doplnili vodu a vyrazili jsme. Cesta byla hodně strmá a kamenitá. Asi za tři hodiny jsme objevili zříceninu staré chaty, u které byla soška slůněte. Kousek odtud vytékal pramen Moravy. Byl velmi osvěžující, křišťálově čistý a pitný.

(Jan Soviš, 5.tř.)

Všichni si doplnili láhve a čekal nás ještě kousek na Králický Sněžník. Když jsme dorazili na vrchol, uviděli jsme zříceninu rozhledny, na kterou jsme poté vylezli. Rozhlíželi jsme se po okolní krajině až do Polska. Odpočatí jsme se pomalu vraceli zpět na chatu. Tam jsme se ubytovali na pokoje. Paní učitelky nás zavolaly na večeři. Po večeři následoval večerní program, kde jsme luštili tajné nápisy a zpívali. Kolem deváté hodiny jsme se ukládali ke spánku.

(Karolína Knotová, 4.tř.)

Na druhý den jsme vstávali brzy, oblékli jsme se, nasnídali a vyrazili na Stezku v oblacích. Autobus nás dovezl na Dolní Moravu. Šlapali jsme do strmého kopce ve velkém horku. Na Stezce v oblacích jsme vyšli až úplně nahoru, kde byla síť, z které se dívá dolů na zem.

Cestou domů začalo pršet. V autobuse jsme zpívali a povídali si. Když jsme přijeli domů, rodiče na nás čekali před školou. Velmi se mi to líbilo.

(Barbora Chovaňáková, 4.tř.)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.