Exkurze do Uherskohradišťské nemocnice

Březen 20th, 2018 | Posted by Irena Šichová in Aktuality

Dne 20. března jsme se školou zavítali do Uherskohradišťské nemocnice. Pan Ing. Gazdoš nás zavedl do zasedací místnosti. Na začátku měl krátký proslov ekonomický náměstek Ing. Mgr. Jaroslav Zemánek. Pustil nám prezentaci o historii a současnosti nemocnice.

Následovala první přednáška dětské a hygienicko-epidemiologické sestry paní Hubáčkové o hygieně a správném mytí rukou. Dostali jsme na ruce desinfekci a poté jsme zjišťovali pod UV lampou, kde ještě v mytí rukou zaostáváme.

Po krátké přestávce začala druhá přednáška vedoucí laborantky mikrobiologie a imunologie paní Běhávkové svět mikrobiologie v obrázcích . Mohli jsme si prohlédnout půdu pro bakterie. Přednáška byla velmi zajímavá. Poznávali jsme bakterie a mikroorganismy. Zdravotnice nám vyprávěly, co potřebují v laboratoři a jak pracují.

Třetí přednáška pod vedením vedoucí laborantky paní Rosůlkové z hematologicko-transfúzního oddělení byla o krvi. Spolu s kolegyní paní Repkovou nám předvedly opravdový odběr krve. Povídaly i o složení krve a o krevních skupinách. Nakonec si každý mohl zkusit na umělé nácvikové ruce odběr krve.

Lidé, kteří pomáhají lidem a uzdravují je, mají náš velký obdiv, protože, jejich práce je velmi důležitá a obtížná. Děkujeme!

Napsala Karolína Knotová a Barbora Chovaňáková

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.