Ovoce a zelenina do škol

Duben 16th, 2015 | Posted by Irena Šichová in Aktuality

Součástí projektu Ovoce a zelenina do škol jsou od 1. 8. 2014 na základě Nařízení vlády č. 478/2009 Sb. v platném znění nově i Doprovodná opatření, která jsou určena pro žáky zapojené do tohoto projektu, tzn. žáky prvního stupně základních škol.

Výše limitu na Doprovodná opatření pro školní rok 2014/2015  je stanovena ve výši max. 40,- Kč na jednoho žáka prvního stupně zapojeného do projektu Ovoce a zelenina do škol, přičemž DPH není v této částce obsaženo a je nevratným nákladem žadatele.

Náš dodavatel LAKTEA v rámci snazšího zavedení nového programu upřednostnila Doprovodná opatření formou Ochutnávkových košů (ovoce, zelenina, mix), které škola obdržela dle výběru společně se vzdělávacím materiálem. Koše obsahovaly různé druhy ovoce a zeleniny s ohledem na sezónnost, trvanlivost, použití. Jednotlivé druhy jsme popisovali, všímali jsme si, jaký mají vzhled či vůni, rozpoznávali jsme je po hmatu, hledali jsme v jakém pásmu či na jakém světadíle se nejčastěji pěstují, ale největší radost jsme měli z ochutnávky.

OCHUTNÁVKOVÝ KOŠ – OVOCE

Ananas
Meloun Galia
Meloun žlutý
Mango dozrávané
Kumguat
Physalis – Mochyně
Limetka
Citron
Pomeranče
Banány
Grepy
Hroznové víno
Hrušky
Mandarinky
Jablka

OCHUTNÁVKOVÝ KOŠ – MIX

Ledový salát
Papriky
Polníček
Salát Little Gem
Fenykl
Okurka hadovka
Cherry rajčata
Jablka
Mandarinky
Pomeranče
Banány

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.